Noorder Rondtochten van Groningen naar Appingedam (30 km)

Gisteren zijn we met de trein vanuit Heist-op-den-Berg naar Groningen gereisd. Een lange rit, maar met de trein is altijd een beetje reizen he? En het verliep best vlot en zo konden we nog even uitrusten alvorens aan de uitdaging te beginnen: de Noorder Rondtochten, een uniek wandelevenement met vier dagen wandelen in schaatssfeer over het prachtige Hoogeland van Groningen. Dit evenement vond voor het eerst plaats in 2013 en dit is de tweede editie. De Noorder Rondtochten volgen nagenoeg de route van de beroemde Noorder Rondritten. Deze schaatsklassieker van 150 km werd voor het eerste gehouden in januari 1940 en is voor het laatst gereden in 1997.

IMG_20170129_184324.jpg

We logeerden in Groningen bij een zeer vriendelijke dame: Wil van Vrienden op de Fiets en waren zo goed uitgerust voor de eerste wandeldag.

En zeker voor Inge al meteen een hele uitdaging want 30 km wandelen (of ‘lopen’ zoals ze in Nederland zeggen) op één dag, had ze nog nooit gedaan. 26 km was het persoonlijke record dat ze in november 2016 neerzette bij de Fjoertoer in Egmond-aan-Zee.

De toch moest ons van Groningen naar Appingedam brengen.

1485382600723-708779097.jpg

We vertrokken iets voor 9 uur voor wat een mooie wandeldag zou worden met zicht op de weidse Groningse landschappen. Het was een koude dag, maar de zon was wel mooi van de partij!

Bij de tweede rustpost ging ‘De IJzeren Klap’ even toe voor onze neus voor een boot die moest passeren.

We vervolgden verder onze weg.

Zo kwamen we 30 km later rond 15 uur in Appingedam aan. Een nieuw wandelrecord voor Inge!

20170126_150002.jpg

’s Avonds waren we te gast bij Jannneke (een top gastvrouw!), met wie we een heerlijk fijne avond beleefden vol met babbels en die ons zelfs trakteerde op een etentje in Delfzijl aan de zee met zicht op een stukje Duitse kust (toch de lichtjes daarvan want het was al donker). Een prachtig einde van een zeer mooie en geslaagde wandeldag!

IMG_20170126_195637.jpg

 

3 gedachtes over “Noorder Rondtochten van Groningen naar Appingedam (30 km)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s