Noorder Rondtochten van Appingedam naar Uithuizen (37 km)

Na een heerlijke nachtrust en een nog heerlijker ontbijt bij Janneke waren we weer klaar voor een mooie wandeling. Maar wat voor eentje: vandaag staan er 37 km op de teller!

We zaten bij Janneke nog gezellig aan de ontbijttafel te praten toen we ons realiseerden dat het hoog tijd werd om te vertrekken naar de startplek. Janneke stond erop om ons met de wagen weg te brengen naar Centrum Kabzeël, waar we gisteren ook geëindigd waren.

En hopla, we waren weer snel vertrokken en op tempo en haalden heel wat wandelaars in al waren bij de laatste vertrekkers.

1485382749227572820629

In het dorpje Garrelsweer konden wij wandelaars ons echt heel welkom voelen want haast aan ieder huis hing de vlag uit! Ze hadden zelfs hun naam tijdelijk verander in het kader van de Noorder (Rond)tochten!

dav

Het was prachtig wandelweer vandaag! En opnieuw zulke mooie omgeving!

Een aantal kilometer voor de finishplek kwamen we nog een dorpje tegen met een wel heel bijzondere naam, die werd uitgeroepen tot de mooiste plaatsnaam van Nederland: ‘Doodstil’.

20170127_153150

Vanaf dan begonnen de kilometers stilaan te wegen, maar gelukkig kwam Uithuizen in zicht en bereikten de finish. Alweer een wandelrecord gebroken voor Inge!

Toen we aankwamen, kregen we plots te horen: “Daar zijn de Belgen”. We waren namelijk bij Janneke aan de ontbijttafel nog wat vergeten en Janneke was zo vriendelijk om dat nog achterna te brengen in Appingedam bij de organisatie. Ze wisten ons zelfs te vertellen dat onze gastvrouw van gisteren anders nog naar onze volgende stop zou gereden zijn. Janneke is echt wel een schat van een dame!

We waren inderdaad ook wel de enige Belgen die deelnamen aan de Noorder Rondtochten en de organisatie was best wel gecharmeerd dat we van zover kwamen om deel te nemen.

Om onze overnachtingsplek te bereiken, ‘strompelden’ we (allez, klein beetje toch) naar de trein waar we na 4 minuutjes sporen en 50 meter stappen aankwamen in Uithuizermeeden. Alweer een adresje van Vrienden op de Fiets. De eigenaar van deze overnachtingsgelegenheid baatte ook een soort van museum uit, namelijk ‘Oudheidkamer’ waar heel wat oude zaken terug te vinden waren die de man des huizes over de jaren heen had verzameld.

Na een douche en avondeten in de plaatselijke snackbar, was het hoge bedtijd en we hebben dan geslapen als een roos!

dav

 

Een gedachte over “Noorder Rondtochten van Appingedam naar Uithuizen (37 km)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s